Over ons

Offitel staat garant voor kwaliteit en innovatie.

Offitel en zijn roots

Het verhaal van Offitel startte reeds in 1996. Boven verwachting groeide Offitel razendsnel, vooral dankzij het enthousiasme en de innovatieve ideeën, die vaak een schot in de roos bleken te zijn. Het succes bracht een uitbreiding van de accomodatie en het personeelsbestand met zich mee, waardoor Offitel in 2001 verhuisde naar een gloednieuw kantoorgebouw in Genk. Plots was Offitel een uit de kluiten gewassen KMO met een referentielijst en aanbod om U tegen te zeggen!

Visie

Offitel staat garant voor kwaliteit en innovatie. We willen, met een professionele dosis gezond verstand, de klant zo goed mogelijk bedienen. Liefst in een totaalconcept. Daarbij denken we telkens na over wat onze klant precies wil, en wat hij in de toekomst zal willen. 

Daarnaast is ook teamspirit een heel belangrijk aspect in de visie van Offitel. Wij geloven dat onze dienstverlening maar zo sterk is als het persoonlijke engagement van iedere werknemer. We rekruteren en trainen onze mensen zodat ieder van ons een sterke schakel vormt in het team. Dat dit werkt is af te meten aan het succes, de kwaliteitscertificaten en de, intussen goed gevulde, prijzenkast van Offitel. 

 

Offitel 2.0 via ESF Vlaanderen

In  het kader van het Operationeel Programma ESF Vlaanderen 2014-2020, oproep 445 "Werkbaar Werk - Duurzaam Loopbaanbeleid" , hebben wij in februari een positieve beslissing mogen ontvangen omtrent ons projectvoorstel Offitel2.0.

Met dit project beogen we 2 zaken: enerzijds willen we de basis leggen voor een sterk, dynamisch en toekomstgericht HR-beleid, dat onze medewerkers op elk moment en in elk facet van hun loopbaan actief kan ondersteunen.  Anderzijds willen we door onze medewerkers geventileerde uitdagingen met prioriteit en daadkracht aanpakken om zo voor hen de werkbaarheid te verhogen, en de toekomstperspectieven te verbeteren.   We zullen concreet binnen dit project werken aan het uitwerken en installeren van een work-life beleid, het uitwerken en installeren van een breed en toekomstgericht competentiedenken, het installeren van een sterke cultuur en bijhorende structuur van eerstelijnsleiderschap, we  zullen ook onze beoordelings- en functioneringsgesprekken omvormen tot 'groeigesprekken' en we nemen ons loonbeleid kritisch op de korrel om te bekijken hoe we dit meer dynamisch kunnen maken, en meer afgestemd op de flexibiliteit van onze medewerkers.

Voor de uitvoering van dit belangrijk project ontvangen wij financiële steun van het Europees Sociaal Fonds